Scylla - a használható tudás

Scylla oktatás

Scylla oktatás

A nagybetűs ÉLET

2019. február 18. - Scylla Oktatás

Lassan közeledik az érettségi és ezzel együtt a tervezgetések időszaka, és ilyenkor az országban mindenhol, így Budapesten is családok ezrei érintettek abban, hogy a nagy megmérettetésre készülő fiatalokat segítsék a rájuk váró nehéz döntésekben, vagy éppen a lehetőségek útvesztőjében eligazodni. A legfontosabb kérdés, ami ilyenkor felmerül, hogy munka vagy továbbtanulás?

Ha a munkát választom, akkor le kell-e mondanom a tanulásról, a fejlődésről és az ezzel járó lehetőségekről? Ha a tanulást választom, akkor vajon kell-e mellette dolgoznom, vagy a család, a szülők továbbra is támogatnak anyagilag? Számtalan kérdés merül fel, és még ennél is több a lehetséges válaszok száma.

 adult-businesswoman-company-325924.jpg

Munka vagy tanulás? Esetleg mindkettő… 

Tegyük fel, hogy Te is az érettségire készülsz, de már fél szemmel az álláslehetőségek felé kacsintgatsz, hiszen nem mindenkinek sikerül bekerülni a felsőoktatási intézmények valamelyikébe. Egyre kevesebb az államilag finanszírozott oktatás, és ha már a fizetős képzések közül kell választani, akkor miért ne néznél utána az egyetemek és főiskolák kínálatán kívül más lehetőségeknek is.
Számtalan területen juthatsz használható tudáshoz és bizonyítványhoz OKJ-s képzés keretén belül is, ahol nincsenek felesleges tárgyak, és így nemcsak, hogy rövidebb idő alatt eljuthatsz a vizsgákig, de menet közben is sokkal rugalmasabban oszthatod be az idődet a tanulás, a szabadidő, és – amennyiben ezt választod –, a munka között.

 

Benne a sűrűjében. 

Persze sokan vannak azok a fiatalok is, akik már tavaly leérettségiztek – vagy akár néhány éve –, de még mindig nem találtak rá arra az igazi útra, amit szívesen végig járnának. Van, aki például egyetemen próbálkozott, de menet közben rájött, hogy mégis inkább mást szeretne az élettől. Vagy túl nehéz volt a vizsgákra való felkészülés, vagy a következő félév tandíja anyagilag megoldhatatlan a család részére, esetleg maga a szakterület iránti érdeklődés csappant meg az elmúlt időszakban. Bárhogy is van, újra kell gondolni a lehetőségeket, és ezúttal érdemes a fókuszt a tanfolyami képzések felé irányítani. 

 apps-attractive-beautiful-1462631.jpg

 

Mi segít a döntésben? 

Javaslom, hogy regisztrálj néhány álláskereső portálon – ha eddig még nem tetted volna meg –, és böngészd azokat a lehetőségeket, amelyek nem diplomás, több év gyakorlattal rendelkező munkavállalókat keresnek, hanem például OKJ-s képzés keretében megszerezhető szakképesítést szabnak meg feltételnek. Biztos vagyok benne, hogy azon a területen belül is fogsz találni számtalan állás lehetőséget, amit korábban elképzeltél, és aminek a megvalósításához diplomát szerettél volna szerezni. Tehát első lépésként határozd meg a területet, aztán keress hozzá megfelelő tanfolyamot, és szerezd meg a szükséges bizonyítvány, hogy ennek birtokában elérhetővé váljon a kiszemelt állás. Ez az út sokkal rövidebb, mint a diploma megszerzésével járó választás, és persze ez nem jelenti azt, hogy a későbbiek során ne dönthetnél mégis valamelyik felsőoktatási intézmény mellett.

 

A rövidebb út… 

A 18-20 éves fiatalok jelentős része még nem tudja teljes bizonyossággal, hogy pontosan milyen területen szeretne elhelyezkedni, így hát a tovább tanulás kiválasztásánál is problémát jelenthet az irány meghatározása. Éppen ezért érdemes olyan tanulási formát választani, ami nem 3-5 évre szóló elköteleződést jelent, hanem mondjuk néhány hónap, esetleg 1-2 év időtartamút. Ha Te is így gondolod, akkor az OKJ-s képzések széles tárháza vár rád.

 accounting-bill-black-53621.jpg

Te is szeretnéd jobban ismerni a tartozik-követel fogalmát?

Az egyik legnagyobb álláskereső portált böngészve, csak Budapesten 520 darab nyitott pozíció van a Könyvelő szóra! OKJ-s képzést, ehhez a pozícióhoz itt találsz!

 

Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző (távoktatás)
OKJ 54 344 01
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A001
https://oktatas-szervezes.hu/penzugyi-szamviteli-ugyintezo/ 
Társadalombiztosítási ügyintéző és Bérügyintéző komplex tanfolyam
OKJ SZÁM: 51 344 02, 51 344 01
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A003, E-001818/2018/A002
https://oktatas-szervezes.hu/tarsadalombiztositasi-ugyintezo-es-berugyintezo-kombinalt-tanfolyam/
Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő
OKJ 55 344 07
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A004
https://oktatas-szervezes.hu/vallalkozasi-merlegkepes-konyvelo/

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas-szervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr3714625432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása