Scylla - a használható tudás

Scylla oktatás

Scylla oktatás

Nem jött össze az egyetem? Nem tragédia!

2019. június 19. - Scylla Oktatás


Tanulj ki egy hiányszakmát és lépj ki a munkaerőpiacra!

 

Az idei matek érettségi sokaknak szertefoszlatta az egyetemi, főiskolai továbbtanulás reményét. Semmi baj, ha te is közéjük tartozol, létezik egérút! Ha nem akarsz azonnal dolgozni, vagy az érettségin kívül nincs szakképzettséged, amellyel elhelyezkedhetnél, de otthon ülni sem szeretnél, tanulj!

Ha tanulni vágysz, miért ne tanulnál olyat, ami hasznodra válik a későbbiekben? A TB és bérügyintéző képzés például remek ugródeszka lehet akár a munkavállaláshoz, akár a későbbi továbbtanuláshoz. Erre a végzettségre épül a mérlegképes könyvelő szakma. Ha megtetszik a pénzügyi terület, van tehát lehetőséged tovább képezni magadat. Nem mellesleg óriási munkaerőpiaci hiány van, jelen pillanatban majdnem 3000 betöltetlen állás van ezen a területen! Mondhatjuk, hogy egy hiányszakma birtokában leszel, az OKJ-s képzés elvégzése után.

 

goal-729567_1920.jpg

Egy jó szakmával a kezedben gond nélkül léphetsz át a felnőtté válás kapuján.

 

 

Ráadásul a társadalmombiztosítási- és bérügyintéző képzés, ahogy a nevéből is ki lehet következtetni, nem egy, hanem rögtön két szakképesítést is ad. A szakma jellegéből adódóan kizárólag gyakorlatias tudás birtokába fogsz jutni, nincsenek „töltelék-tantárgyak”!

 

Nézzük, hol dolgozhat és mivel foglalkozik egy TB  és bérügyintéző!

Elhelyezkedhetsz társadalombiztosítási szervnél, ahol köztisztviselőként a beküldött igazolások és kérvények alapján elbírálhatsz és intézkedhetsz szociális (pl. GYES), egészségbiztosítási (pl. táppénz) és nyugdíjbiztosítási ügyekben.

A vállalati szektorban is szükség van TB és bérügyintézőkre, ők készítik el a fent említett kérvényeket, igazolásokat és jelentéseket, amelyek beküldésre kerülnek a társadalombiztosítási szervhez. Az ő feladata, a munkaviszony adatok alapján, a havi bér és a hozzá kapcsolódó munkaadói és munkavállalói járulékok kiszámítása és nyilvántartása, a járulékbevallás elkészítése, az összeg átutalása a NAV-hoz, az OEP-hez és a nyugdíjpénztárakhoz.

Manapság már nem kell órákat görnyedve számolni, remek programok vannak, amelyek segítségével gombnyomásra „elővarázsolhatóak” a kívánt adatok. A számítógépes szoftverek használatához azonban pontosan és naprakészen tisztában kell lenni az aktuális jogszabályokkal, hogy a helyes adatok kerüljenek a megfelelő sorokba. Nagyfokú precizitás is szükséges tehát.

Unalmasnak tehát egyáltalán nem mondhatjuk ezt a munkát. És ez még kiegészül azzal, hogy a munkavállalókkal személyes kapcsolatot is kell tartani. A TB és bérügyintéző feladata a dolgozók számára történő tanácsadás, ő állítja ki az iskoláztatási támogatáshoz szükséges igazolást, vagy ha a munkavállaló hitelt szeretne felvenni, tőle kaphatja meg a bank által kért keresetigazolást is. Ezen kívül a KSH-nak is ő adja le a cégre vonatkozó aktuális adatokat.

A munkád mindig változatos lesz, akár az ügyekre, akár az ügyfélkörre gondolunk. A számok mögött emberi sorsok húzódnak meg, de a törvényi előírások stabilitást adnak a munkavégzéshez.

Nem utolsósorban kezdő munkavállalóként is tudsz biztos egzisztenciát teremteni magadnak, alkalmazottként akár nettó 300.000 Ft-ot is kereshetsz havonta. Ha pedig vállalkozóként dolgozol együtt könyvelőirodákkal, ennél több bevétel sem elérhetetlen. Tovább is képezheted magad a későbbiekben mérlegképes könyvelőnek, így a karrierépítésről sem kell lemondanod! Állítsd magad új pályára és profitálj rövid időn belül abból, amit megtanulsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas-szervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr4714855990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása