Scylla - a használható tudás

Scylla oktatás

Scylla oktatás

Az igazán „ütős” szakma

2019. március 06. - Scylla Oktatás

Instant karma elvén működő, önkéntes büntetés végrehajtási ügyintéző” és „Rögtönítélő, mindent jobban tudó, helyszínen intézkedő szakasszisztens” témában nem indulnak képzések, de ha valami valóban hasznos területen szeretnéd fejleszteni a tudásodat, akkor ajánljuk figyelmedbe a „Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző”, valamint a „Társadalombiztosítási ügyintéző és Bérügyintéző” komplex tanfolyamot, melyekre már elkezdődött a beiratkozás.

duh02.jpg 

 

Mivel foglalkozik egy pénzügyi- és számviteli ügyintéző?

– A pénzügyi-számviteli ügyintéző a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében működik közre, valamint önállóan végrehajt részfeladatokat.
– Vezeti a vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartását.
– Közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, kezeli az ehhez kapcsolódó iratanyagokat.
–Működő gazdálkodó szervezeten belül előkészíti és rögzíti az adott munkahely gazdasági eseményeit a helyi számviteli szabályok szerint.
– A gazdasági eseményeket kontírozza, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartásokat vezeti, könyvviteli feladásokat készít.

Ha elsőre bonyolultnak tűnnek is a felsorolt tevékenységek, gondoljon arra, hogy az eddig megtanult dolgok közül mi volt az, amit a tudás megszerzése előtt könnyűnek hitt? Én magam tartottam a matektól és az angol nyelvtanulástól éppúgy, mint a KRESZ tananyagtól. Aztán szép lassan kiderült, hogy egyik sem okoz komolyabb nehézséget. Menet közben ráébred az ember, hogy mindössze annyira van szükség, hogy folyamatosan igyekezzünk megérteni az új dolgokat, aztán rendszeres gyakorlással „rögzítsük” a megértett anyagot. Persze az is fontos, hogy lássuk meg az összefüggést a részletek között, így kevésbé felejtjük el a már megtanultakat, és egyúttal megkönnyítjük az új tudás befogadását is. Ha ezt a hozzáállást alkalmazzuk a tanulás során, akkor semmilyen ismeret elsajátítása nem okozhat nehézséget.

 fogaskerekek.jpg

 

Mitől komplex a „Társadalombiztosítási ügyintéző és Bérügyintéző” képzés?

Ez a tanfolyam éppen ennek az előbb vázolt elvnek a kihasználására épül, hiszen itt két olyan területet hoztunk egy képzés keretei közé, melyek hasonló témában nyújtanak ismereteket. Olyannyira igaz ez, hogy a 3 tantárgy közül az egyik – a munkaerő gazdálkodás – mindkét képzésben szerepelne, ha külön-külön szeretné valaki elvégezni azokat. Ebben a kombinált képzési formában nem csak időt spórolhat a hallgató, de a képzési díj is kedvezőbb.

 

Mivel foglalkozik a társadalombiztosítási ügyintéző?

– A társadalombiztosítási ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti.
– Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.
– A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatokat ellátja a nyilvántartásokat vezetésével összhangban.

 

Mivel foglalkozik a bérügyintéző?

– A bérügyintéző ellátja a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat.
– A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti.

 

Miért érdemes OKJ-s képzést választani?

Nos, számtalan érvet felsorolhatnánk, de most legyen elég 3:
– Keresett pénzügyi képzéseink, gyors elhelyezkedési és kiemelt karrier lehetőséget biztosítanak.
– Nálunk jól megközelíthető központi helyen, kényelmes oktatótermekben tanulhatnak a tanfolyam résztvevői.
– Oktatóink naprakész tudással és gyakorlati szemlélettel támogatják hallgatóinkat.

 penz01.jpg

Plusz egy, mert mindig kell egy ráadás: Ne feledjük, hogy a pénz mozgatja a világot. Érdemes megtanulni, hogy ez a folyamat miként történik.

 

Fotók: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas-szervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr1614668145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása