Scylla - a használható tudás

Scylla oktatás

Scylla oktatás

Egy jó döntés, ami egy életen át kitart

2019. február 15. - Scylla Oktatás

Amikor kézbe kaptad az érettségi bizonyítványodat, akkor azt gondoltad, hogy előtted az egész világ, számtalan lehetőség vár rád, és bizonyára könnyen, gyorsan találtál is egy megfelelő munkahelyet, ahol például irodai környezetben, vagy éppen bolti eladóként, esetleg felszolgálóként egy étteremben dolgozol. 

Valóban, Budapesten számtalan lehetőség vár a pályakezdő fiatalokra, de ezek közül rengeteg az olyan terület, ahol a mindennapi munka, a feladatok sosem változnak, és ezzel együtt a jövedelmed is csak maximum az inflációt követi. Te szívesen eltöltenél így hosszú éveket? Ha már néhány éve a jelenlegi munkahelyeden dolgozol, és érzed magadban, hogy többet, jobban, mást csinálnál, akkor egy dolog biztosan megfogalmazódott benned: nem itt, de legalábbis nem ebben a munkakörben.

woman-3435842_1920.jpg

A világ változik, és Te is változol

Természetesen nem azt akarom ezzel mondani, hogy nincs szükség jó eladókra, pincérekre, vagy éppen buszvezetőkre, de biztosnak kell lenned abban, hogy valóban ezt akarod-e csinálni még hosszú-hosszú éveken keresztül… Mára megtanultuk, hogy egy életen át kell tanulnunk. Ez egy olyan döntés,a mi befolyásolja a további döntéseidet is. Legyenek rövid- és hosszú távú céljaid, melyek elérése erőt és lendületet ad, nemcsak a hétköznapokhoz, de a további célok felé vezető úthoz is.

 

Légy Te a mozgatórugó

Ha irodában dolgozol – legyen az akár egy lapkiadó, egy építőipari vállalkozás, vagy éppen egy kozmetikai szereket gyártó cég irodája –, akkor bizonyára Te magad is tapasztaltad, hogy a szakképesítéssel rendelkező kollégák, kolléganők napi feladatai egy-egy fontos szakterület köré csoportosulnak, vagyis nem ők azok, akiket ugráltatnak, ha egy iratot le kell fénymásolni, postára kell menni, esetleg teát kell főzni a főnök részére. Megint szeretném kihangsúlyozni, hogy nincs semmi bajom ezekkel a feladatokkal sem – én magam például gyakran főzök kávét a magam és a kollégák részére –, de ha Te úgy gondolod, hogy meg tudnád csinálni azokat a bonyolultabb, szaktudást igénylő feladatokat is, amit most a többi kolléganő végez, akkor csak annyit kell tenned, hogy szerezz Te is képesítést. Akár többfélét is…

 

 attractive-beauty-black-and-white-255268.jpg

 

Szükségünk van új kihívásokra

Kicsit nehezebb a helyzeted, ha a munkakörrel együtt munkahelyet is kell váltanod, de azt semmiképpen nem mondanám, hogy a váltás azt jelentené, hogy elölről kell kezdened mindent. Jót tehet a környezetváltozás, hiszen az elmúlt években Te is változtál az iskolai önmagadhoz képest. Nem is beszélve arról, hogy egy új munkahely új lehetőségeket, új kollégákat, új kapcsolatokat is hozhat számodra.

Ne felejtsd el, hogy az érettségi óta számtalan tapasztalatot szereztél. Megtanultad, hogy milyen beilleszkedni egy munkahelyi közösségbe. Megtapasztaltad, hogy milyen érzés feladatokat kapni, megoldani, esetleg továbbadni kollégáknak. Megszoktad a napi 8-9 órás elfoglaltsággal járó terhelést, és ehhez igazítottad a napi rutinodat. Megkaptad az első fizetést, és megvetted belőle az első ruhát, cipőt, okostelefont, amihez nem kellett a szüleidtől pénzt kérni.

Tulajdonképpen már az első lépéseket meg is tetted, hogy később egy olyan csapat megbecsült tagja legyél, ahol a többiekhez hasonlóan Te is kvalifikált munkát végezhetsz, ahol például Te lehetsz a pénzügyi ügyintéző, a pénztáros, a bér ügyintéző, vagy akár az irodavezető. Persze az első lépés után még rengeteg lépés, rengeteg tennivaló vár rád, de hidd el, hogy csak el kell indulni, bele kell vágni, és a célok egyre közelebb kerülnek, majd megvalósulnak, és máris új célokat tűzhetsz magad elé.

Légy egy terület szakértője

Nos, ha szeretnél változtatni, mert úgy érzed, hogy alkalmas lennél komolyabb kihívásoknak is megfelelni, akkor eljött az ideje, hogy körülnézz a felnőttképzések széles piacán, és szerezz olyan tudást, amivel szép fokozatosan előre juthatsz egy ranglétrán, és ezzel együtt előbbre juss az életben kitűzött céljaid eléréséhez is.

 

 Fotók:pexels.com

 

Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző (távoktatás)
OKJ 54 344 01
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A001
https://oktatas-szervezes.hu/penzugyi-szamviteli-ugyintezo/ 
Társadalombiztosítási ügyintéző és Bérügyintéző komplex tanfolyam
OKJ SZÁM: 51 344 02, 51 344 01
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A003, E-001818/2018/A002
https://oktatas-szervezes.hu/tarsadalombiztositasi-ugyintezo-es-berugyintezo-kombinalt-tanfolyam/
Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő
OKJ 55 344 07
Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001818/2018/A004
https://oktatas-szervezes.hu/vallalkozasi-merlegkepes-konyvelo/

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas-szervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr9514624958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása