Scylla - a használható tudás

Scylla oktatás

Scylla oktatás

Hogyan állj neki a tanulásnak gyerek mellet? Elmondjuk!

2019. június 03. - Scylla Oktatás


Hasznos tippek, valódi tapasztalatok alapján!

 

Blogunkon eddig is rengeteg történet, interjú jelent meg, amelyekben olyan nők osztották meg velünk az élményeiket, akik a gyermekeikkel otthon töltött évek alatt határozták el, hogy tanulni fognak. Mindannyian más élethelyzetben voltak, és a legkülönfélébb munkatapasztalatokkal rendelkeztek, egyvalami azonban közös bennük: elégedettek az új életükkel és karrierjükkel. Van, aki már saját vállalkozást is visz, mint könyvelő.

Összegyűjtöttük hasznos és életszerű tanácsaikat, hogy tudd, mire kell különösen odafigyelned, ha úgy döntesz, beiratkozol tb- és bérügyintéző, bérszámfejtő, vagy könyvelő képzéseink valamelyikére.

 blur-depth-of-field-female-1007773.jpg

Ezt üzenik neked, a képzést már elvégzett anyukák:

  • Ha eldöntötted, hogy belevágsz, ne add fel! Megéri kitartani!
  • Legyél büszke magadra, hogy ezt az egészet gyerek mellett bevállaltad! Ez a büszkeség fog erőt adni, hogy átlendülj a holtpontokon!
  • Keress egy megbízható bébiszittert, vagy üljetek össze a pároddal, a nagyszülőkkel, és az órarended ismeretében osszátok fel a gyermekfelügyeletet több hétre előre! Így mindig nyugodt lehetsz, hogy lesz, aki vigyáz a gyermekedre, és jó kezekben lesz, amíg te tanulsz!
  • Ha megteheted, a tanfolyam idejére fizess elő valahol, ahol házhoz hozzák az ebédet! Így marad időd a gyerek mellett a tanulással is foglalkozni!
  • Szakíts a vasalóval! Csak akkor vedd elő, ha nagyon muszáj! Hidd el, egy farmert, pólót, vagy otthoni melegítőt simán felvehetsz anélkül is, hogy kivasalnád!
  • Tömbösítsd a házimunkát! Ne részletekben takaríts, jelölj ki egy napot a héten, amikor nem tanulsz, hanem csak az otthoni teendőiddel foglalkozol! Az agyadnak is kell a pihenés, nem csak a testednek!
  • A gyerek az első! Miatta csinálod ezt az egészet! Azért, hogy kiegyensúlyozott és biztos egzisztenciával rendelkező anyukája lehess! Attól, hogy nem te játszol és foglalkozol vele a nap 24 órájában, nem leszel rossz édesanya! Meg fogja köszönni, amikor ott leszel minden óvodai és iskolai ünnepségen, és nem ő lesz az utolsó minden nap, akit hazavisznek!
  • Ne legyél féltékeny a többi családtagra, akivel így közelebbi kapcsolatba kerül, mint korábban! Örülj, hogy szocializálódik, ez később az ő előnyére is válik!
  • Építs szakmai kapcsolatokat, már a képzés ideje alatt is! Így nagy eséllyel meglesz a munkahelyed is addigra, mire a bizonyítványod!
  • Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Az információk, jogszabályok agyadba táplálása is fontos, de a legfontosabb a gyakorlati példák megoldása! Keress egy könyvelőt, vagy könyvelőirodát, ahol szívesen fogadják a segítséged kisebb munkákban. Ily módon beleláthatsz egy valódi vállalkozás mindennapjaiba, ami a könyvelését, bérszámfejtését jelenti. A legjobb tanító a tapasztalat!
  • Hagyj elég időt magadnak a vizsgákra való felkészülésre! Ne az utolsó napokban tanulj kampányszerűen! Az így szerzett tudás sajnos nem a hosszú távú memóriába raktározódik. Minden nap ismételd át, amit addig tanultatok, így a vizsgák idejére, már szinte csak fel kell frissítened a tudásod, és kevesebb új információt kell belegyömöszölni az agyadba.
  • A vizsgák előtti napokon gondoskodj róla, hogy kellemesen, pihentetően és természetesen alvással töltsd az éjszakát! Ha meg tudjátok oldani, legalább ilyenkor ne te kelj fel éjszaka a gyerekhez, ha még nem alussza végig az éjjeleket! Néhány éjjeli ügyeletet nyugodtan adj át apának! Ilyenkor már ne tanulj! Hagyd leülepedni, megérni az eddigi tudásod!
  • Sok sikert Neked! Menni fog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oktatas-szervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr6114846608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása